Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

2ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλοντος Δήμου Κέρκυρας και η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας, συνδιοργανώνουν το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής το Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου 2013 5:30 μμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου.
Θα συμμετάσχουν 33 Χορωδίες από την πόλη και την ύπαιθρο της Κέρκυρας και θα παρουσιάσουν δείγματα της τέχνης τους στον τομέα του Εκκλησιαστικού Μέλους.
Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον θαυμαστό πλούτο της Εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης όπως διαμορφώθηκε μέσα από τους αιώνες στον τόπο μας. Το βυζαντινό μέλος, την Εντόπια Κεκρυραϊκή και Επτανησιακή Ψαλτική παράδοση, και την Χορωδιακή.
Θα συμμετάσχουν επίσης η Χορωδία της Φανερωμένης Ζακύνθου, το Εκκλησιαστικό τμήμα της Κεφαλληνιακής Χορωδίας και η Εκκλησιαστική Χορωδία του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπότεβγκραντ Βουλγαρίας.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κκ. Νεκταρίου, Οι φιλοξενούμενες Χορωδίες θα ψάλλουν στους Ι. ναούς της πόλεώς μας κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Απριλίου 2013. Στον Ι. Ναό Υ. Θ. Βλαχερνών Γαρίτσας η Χορωδία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Υ.Θ. Μπότεβγκραντ Βουλγαρίας. Στον Ι. Ναό Αγ. Αντωνίου το Εκκλησιαστικό τμήμα της Κεφαλληνιακής Χορωδίας και στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Κωτσέλα η Χορωδία της Φανερωμένης Ζακύνθου.
Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου